Orhideele in buchetele de mireasa simbolizeaza exotismul, fiind astfel o alegere potrivita pentru o mireasa care vrea sa se simta unica, exotica si impresionanta.

Orhideele sunt un simbol al puritatii, perfectiunii si feminitatii. Ele au fost cultivate in China, si, incepand cu secolul 18 si-au inceput trendul ascendent si in Europa de vest.

Inca din cele mai vechi timpuri, datorita formei lor deosebite, orhideele au fost folosite pe post de talisman, precum si in practici magice. O specie exotica de orhidee asiatica a fost folosita mult timp ca o potiune a dragostei. Va puteti imagina, deci, efectul naucitor al orhideelor pe post de buchet de mireasa. In plus, o alta specie de orhidee, ansellia, era purtata de femeile din unele triburi africane pe post de talisman pentru a alunga visele urate si pentru a le binecuvanta casnicia. Unele specii de orhidee dendrobium au fost folosite in China pentru exorcism, iar altele in Noua Guinee pentru a vindeca diverse boli misterioase pentru localnici.

Astfel ca, atat pentru o mireasa superstitioasa, cat si pentru una dornica sa impresioneze, buchetul format din orhidee este o alegere perfecta, acordand detinatoarei atat prestanta cat si protectie magica, dragoste si noroc in casnicie.